Falešná slepičí polévka (tzv.zlatá)
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Mrkev1-2 střední,řádně omyjeme,oloupeme a nastrouháme na nudličky(asi jako na salátovou okurku) na struhadle a takto připravenou si dáme prozatím bokem.V hrnci si vzpěníme trochu másla (cca 5/6dkg) na něj nasypeme asi 2 polévkové lžíce hladké mouky ,chvíli pomícháme,až mouka trochu zezlátne,přidáme nastrouhanou mrkev,(rychle promícháme) ,asi 1až 2.minuty,a zalijeme připravenou studenou vodou ,= asi 1l.,sůl ,přidáme slepičí bujón (1/2až 1kostka),podle množství vody,dobře promícháme, a vaříme za občasného míchání (nejlepší je menší metlička) na zmírněném plameni ,do té doby,až mrkev změkne.Na závěr přidáme petrželku,(nemusí být).Nudle nevaříme v polévce,ale napřed si je připravíme bokem,a po uvaření je scedíme,dáme na talíř a zalijeme polévkou.
Dodatky a poznámky
Polévka má zlatavou barvu,a s jemnými nudlemi je velmi dobrá.Množství vody volíme podle množství,které chceme uvařit,-na 2 až 3 ks.mrkve můžeme použít i 1/a2l vody.Petržel může být i sušená,ale lepší je nakrájená čerstvá.
20-45 minut 50-85 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+