Jednoduchá boloňská omáčka
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno a nastrouhejte salám (pokud nemáte struhadlo, stačí jej pouze nakrájet, není to ale tak dobré). Rozpalte olej na pánvi nebo v hrnci (rozpálený je, pokud v okamžiku, kdy na něj hodíte trochu cibule, začne prskat). Osmažte cibuli a česnek, aby zezlátly a změkly. Přidejte strouhaný salám a smažte, dokud nezhnědne. Teď přijde na pánev protlak. Pokud se vám ho nepodaří vyklepnout z plechovky najednou, natočete do ní trochu vody, zakvedlejte v ní vidličkou a vodu s protlakem nalijte do pánve. Osolte, přidejte oregáno (cca 1 čajovou lžičku) a oslaďte (rajský protlak sám o sobě je hrozně kyselý a bez oslazení se nedá jíst). Ztlumte a nechte asi 5 minut vařit.
Jezte s těstovinami nebo špagetami a sypané sýrem.
Dodatky a poznámky
Místo protlaku můžete použít kečup. Potom jídlo ale neslaďte.
Původně se do receptu dávalo mleté maso, to je ale pro mě jako studentku moc náročné. Jestli ovšem chcete, můžete si ho tam dát. Pak ale podlijte omáčku na závěr vodou (odhadem půl hrnku) a nechte ji vařit alespoň 20 minut, aby maso mělo čas se udělat.
20-30 minut 30-40 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+