Egg "fried" rice z mikrovlnky
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
1. Pytlík s rýží rozstřihneme a rýži vysypeme do misky/jiné nádoby, která se vejde do mikrovlnky (ale nesmí být plastová). Zalijeme vodou, přidáme trochu sojovky (pokud jsme bohatí, tak i trochu slaniny) a misku zakryjeme talířkem.
2. Misku vrazíme do mikrovlnky na 6-8 minut (prostě dokud rýže není uvařená).
3. Vytáhneme z mikrovlnky a promícháme, popř. vylijeme přebytečnou vodu.
4. K rýži přisypeme mražené zeleniny, kolik chceme, a zamícháme.
5. Vezmeme hrnek a rozklepneme do něj 2 vajíčka.
6. Vajíčka lehce osolíme, zamícháme a dáme společně s miskou rýže dáme do mikrovlnky na 1 minutu.
7. Mikrovlnkovaná vajíčka pak rozmícháme, abychom měli roztomilé malé kousky.
8. Nakonec vajíčka přimícháme do rýže.
5-10 minut 0-20 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+