Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: HladovaPotvora

Lenochova vajíčkovo-zeleninová pánev

Suroviny

  • 1/2 cibule (nebo 1 malou)
  • 1 stroužek česneku
  • trocha oleje nebo másla
  • mražená zelenina dle preferencí
  • 2 vajíčka
  • sůl
  • koření (nemusí být)

Vybavení

  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, které potom lehce orestujeme na oleji nebo na másle. Poté přidáme mraženou zeleninu (osobně dávám většinou mražený špenát, kukuřici a zelené fazolky, ale je to na každém, co mu vyhovuje). Osolíme, opepříme a občas promícháme, než se zelenina rozmrazí. Dále tam rozklepneme dvě vajíčka, trochu osolíme, popř. okořeníme a mícháme, aby nám vzniklo něco velmi podobného vaječině. Podáváme teplé buď s pečivem nebo prostě jen tak.

Dodatky a poznámky

Recept je možné obměňovat podle toho, co všechno najdete doma. K zelenině občas neškodí přidat i nějaký ten párek nebo kuřecí kostičky. Vajíčka taky nemusíte rozmíchávat, nýbrž pánev přiklopit poklicí a nechat je, ať se podusí a změní na jakási volská oka. Do směsi se dá nakonec přihodit i nějaká čerstvá zelenina (tenké plátky mrkve, ředkvičky, paprika), záleží opravdu jen na tom, co máte a s čím se vám chce patlat.

Chladnou hlavu pro Android