Lenochova vajíčkovo-zeleninová pánev
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, které potom lehce orestujeme na oleji nebo na másle. Poté přidáme mraženou zeleninu (osobně dávám většinou mražený špenát, kukuřici a zelené fazolky, ale je to na každém, co mu vyhovuje). Osolíme, opepříme a občas promícháme, než se zelenina rozmrazí. Dále tam rozklepneme dvě vajíčka, trochu osolíme, popř. okořeníme a mícháme, aby nám vzniklo něco velmi podobného vaječině. Podáváme teplé buď s pečivem nebo prostě jen tak.
Dodatky a poznámky
Recept je možné obměňovat podle toho, co všechno najdete doma. K zelenině občas neškodí přidat i nějaký ten párek nebo kuřecí kostičky. Vajíčka taky nemusíte rozmíchávat, nýbrž pánev přiklopit poklicí a nechat je, ať se podusí a změní na jakási volská oka. Do směsi se dá nakonec přihodit i nějaká čerstvá zelenina (tenké plátky mrkve, ředkvičky, paprika), záleží opravdu jen na tom, co máte a s čím se vám chce patlat.
20-50 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+