Gnocchi se smetanou a slaninou
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Na sporák postavíme hrnec s lehce osolenou vodou a dáme vařit. Mezitím, než voda začne vřít, si na malé kousky nakrájíme anglickou slaninu (i pokud je už nakrájená na plátky) nebo jinou mastnější uzeninu, kterou máme rádi. Množství uzeniny, které chceme použít závisí zcela na nás (na jednu porci počítám zhruba 50g). Pokud už voda vře, dáme do ní část, nebo všechny noky (na 1 porci je asi 250g gnocchi) a vaříme zhruba 3-5 minut (do té doby než všechny noky neplavou na hladině). :) Mezitím nakrájenou anglickou přesuneme na pánev a na volném místě nakrájíme umytou cibulku na kolečka (opět množství cibulky závisí na nás). Pokud noky již vyplavaly na hladinu, sundáme celý hrnec z vařiče a necháme chvilinku odstát. Pánev s anglickou hodíme na rozpálenou plotýnku po nocích a necháme vysmažit. Noky slejeme, dáme na talíř, přidáme zakysanou smetanu, vysmaženou slaninu a posypeme cibulkou.
Dodatky a poznámky
Jídlo by se mělo jíst co nejdřív, protože ta smetana to poměrně rychle zchladí, takže jídlo kompletovat nejlépe až když už máte všechno uvařené a připravené. :)
V tomto receptu se toho dá hodně obměnit, všechno záleží na tom, co máte rádi a co vám chutná. :) Dá se tam přidat vařená brokolice nebo osmažené fazolky, smetana se dá nahradit jogurtem nebo bryndzou.
Dané ingredience mi většinou vystačí na 2 porce.
Jinak:
bramborové gnocchi 500g - Lidl/Kaufland - kolem 25,- Kč
zakysaná smetana 200g - Kaufland - 12,- Kč
anglická slanina 100g - různě - 12-17,- Kč
lahůdková cibulka (svazek) - různě - většinou 15,- Kč
10-20 minut 30-70 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+