Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil:

Krémové hráškové rizoto

Suroviny

  • rýže
  • mražený hrášek
  • rýžová smetana (levnější alternativou je obyčejné mléko)
  • 2-3 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • voda dle potřeby

Vybavení

  • 2x Hrnec
  • 2x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Rýži dáme vařit dle návodu. Mezitím do druhého hrnce kápneme olej a necháme na něm prohřát libovolné množství mraženého hrášku (doporučuji cca jeden šálek). Vydatně osolíme a opepříme. Po uvaření rýže ji nasypeme na hrášek a malinko spolu s ním opečeme. Ke konci přilijeme cca půl šálku rýžového smetany a mícháme, dokud rizoto nezkoustne do námi požadované krémové konzistence.

Dodatky a poznámky

Mé nejoblíbenější jídlo. Vypadá až moc jednoduše, ale je neuvěřitelně vynikající!

Chladnou hlavu pro Android