Těstoviny na mexický způsob
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
To jsme takhle s kamarádem dostali hlad a začli jsme zkoumat, co najdem ve skříni. Jako první nám pod ruku padl Dobrý hostinec, šup s ním do kastrolu. K tomu se dosypalo trochu těstovin (stejně vypadajících, kvůli době vaření). Dál se objevily dva trojůhelníčky sýra (paprikový a máslový) a máslo, taky hned do hrnce. Mezitím se dala v konvici vařit voda, i ta přišla k těstovinám - rychleji se pak uvaři.
Dalším objevem byla plechovka fazolí, ta putovala do talíře a s ním do mikrovlnky, jen na chvíli, ať se prohřejou. Zatímco se těstoviny pomaličku vařily, našli jsme i kukuřici. Pár lžic - my dali čtyři - do hrnce tomu jen prospěje. Občas tu pro jistotu směsku promícháme.
Tak a co teď? Fazole máme teplé, těstoviny se nám skoro vaři... Nějakej kus masa či uzeniny by to chtělo. Žádný vaření v plánu nebylo a tak se v lednici nic příhodného nenašlo. Po chvíli přemýšlení jsme to riskli a do kastrolu přidali ďábelský tousty nalezený v kredenci, trochu se to zahustilo a aspoň stopový množství masa v tom snad taky je. Ale chce to radši pořád míchat, co kdyby náhodou.
Jak budou těstoviny hotové, jsme ve finále. Sundáme z plotny, přidáme fazole a jdeme dochucovat. Trocha soli může být. Pálivé není potřeba, pokrm je dostatečně pikantní. Pro azbestohubce by asi šlo přidat nějakou chilli omáčku, na vlastní nebezpečí. Na závěr smaženou cibulku a můžeme podávat. Ideální je metoda ŽAVES - hrnec doprostřed, rozdat lžíce a děj se vůle boží, hladovější zvítězí. Dobrou chuť!
Dodatky a poznámky
Co se masa týče, určitě nějaký přidat půjde. Takový kuřecí či vepřový by nebylo špatný. Párky či junior taky zní celkem fajn. Ale tuňáka ani krevety bych asi nepokoušel.
Počet porcí je podle hladu, my to zvládli ve dvou, ale i čtyři by se hravě najedli.
5-15 minut 0-100 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+