Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Pavouk

Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou

Suroviny

  • plechovka tuňáka
  • 4 středně velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • půlka cibule
  • těstoviny
  • (olej)
  • špetka skořice
  • bobkový list cca 3ks
  • nové koření
  • pepř
  • (sůl)

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Nakrájíte si nadrobno česnek a cibuli, rajčata na tenčí plátky. Na pánvi rozpálíte olej a na něm orestujete cibuli s česnekem. Já šetřím a na osmažení používám olej z plechovky s tuňákem. Když už je cibulka nazlátlá a česnek pěkně dohněda, přidáte tuňáka a trošku osmahnete i tuňáka. Potom směs slejete do misky a dáte bokem. Na pánev teďka dáte rajčata, bobkový list, nové koření a pepř a začnete je hezky rozvařovat. Když už změknou na takovou pěknou kaši tak vezmete nějaké síto a kaši propasírujete sítem. zbylé šlupky můžete vyhodit. Do propasírované omáčky teď vrátíte tuňáka s cibulí a česnekem a přidáte skořici a trošku to ještě pošmelte v pánvi. Pokud víc solíte, můžete ještě přisolit, já radši takovou kyselejší omáčku, tak tam třeba hodim trošku citronový šťávy. Pak sundejte z plotny a pokydejte tim uvařený těstoviny, a máte easy kolejní foodporn.

PT20M 2-3 porcí
20-30 minut
30-50 Kč

Chladnou hlavu pro Android