Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Nakrájíte si nadrobno česnek a cibuli, rajčata na tenčí plátky. Na pánvi rozpálíte olej a na něm orestujete cibuli s česnekem. Já šetřím a na osmažení používám olej z plechovky s tuňákem. Když už je cibulka nazlátlá a česnek pěkně dohněda, přidáte tuňáka a trošku osmahnete i tuňáka. Potom směs slejete do misky a dáte bokem. Na pánev teďka dáte rajčata, bobkový list, nové koření a pepř a začnete je hezky rozvařovat. Když už změknou na takovou pěknou kaši tak vezmete nějaké síto a kaši propasírujete sítem. zbylé šlupky můžete vyhodit. Do propasírované omáčky teď vrátíte tuňáka s cibulí a česnekem a přidáte skořici a trošku to ještě pošmelte v pánvi. Pokud víc solíte, můžete ještě přisolit, já radši takovou kyselejší omáčku, tak tam třeba hodim trošku citronový šťávy. Pak sundejte z plotny a pokydejte tim uvařený těstoviny, a máte easy kolejní foodporn.
20-30 minut 30-50 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+