Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: danielka

růžičková kapusta

Suroviny

  • růžičková kapusta v síťce (cca 500g)
  • trochu slaniny (nemusí být, ale nedelte ji tam, když je dobrá...)
  • cibule (2 menší)
  • zakysaná smetana
  • sůl, pepř, česnek (sušený, nebo čerstvý), grilovačka
  • tuk (máslo, olej...)

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Krok číslo jedna je oloupat kapustičky od suchých lístků a dát je vařit na cca 10 minut do osolené vody. Po uvaření se slejou a propláchnou ledovou vodou pro zachování barvy a sladké chuti. (Když se vaří moc dlouho, zhořknou). Mezitím si na tuku (nejlepší je klasické máslo už kvůli chuti, ale de facto je to jedno) osmahneme nakrájenou cibuli, poté přidáme nakrájenou slaninu (podle množství slaniny upravíme množství tuku v předchozím bodě, aby z to nebyla kalorická bomba). Někdy v průběhu procesu si pokrájíme kapustičku na půlky nebo čtvrtky podle velikosti. Když jsou cibulka a slanina tak akorát skorodozlatova, přidáme kapustu a osmahnem to všechno dohromady. Poté podlejeme trochou vody, čímž vznikne sos. Nezapomeneme na koření. Podle chuti pepř, sůl, česnek a trochu toho glutamátu, takže třeba grilovačka. Nakonec se do výtvoru přidá smetana, nechá se projít varem. Podle konzistence buď ještě redukujeme nebo zředíme... Lepší je trochu víc omáčky.

Dodatky a poznámky

Toto se dá vytvořit s jakoukoli zeleninou. Luxusní jsou zelené fazolky, ke kterým se navíc hodí kari. Fantazii se meze nekladou. Možná to zní trochu složitě, ale není a výsledek je lambáda.

PT25M 2-3 porcí
25-30 minut
30-40 Kč

Chladnou hlavu pro Android