Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: perusenka

Těstoviny se smetanovou žampionovou omáčkou

Suroviny

  • čerstvé žampiony - 10ks/malá kozerva krájených žampionů
  • smetana ke šlehání - půl balení
  • půl střední cibule
  • půl balení špaget
  • sůl
  • sušená bazalka
  • pálivé chilli v prášku podle chuti
  • hladká mouka na zahuštěni

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Dám vařit těstoviny. Cibuli nakrájím na jemno a spolu s oloupanými a nakrájenými žampiony podusím - většinou vařím bez tuku tak, že místo něho dám vodu a dusím, ne smažím.. když jsou cibule a žampiony měkké a voda odpařená, přidám smetanu - jakákoliv, někdo raději na vaření, ale já používám na šlehání a pak už nezahušťuju moukou. Kdo chce zahustit, smíchá lžíci hladké mouky se 100 ml vody a za stálého míchání vlívá do omáčky. Smetanu povařím spolu se špetkou bazalky, soli a čili a smíchám s těstovinami. Dobrou chuť!

Chladnou hlavu pro Android