Levné dobré těstoviny s masem
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Rozpálíš plotnu a do hrnce dáš vodu. Hrnec položíš na plotnu a počkáš až ti bude voda bublat. Až tak nastane, přidáš těstoviny, je čistě na tobě jestli dáš celý pytlík nebo jenom půl.
Když už ti hezky těstoviny sklouzli do hrnce a voda se ti vaří, přidej sůl (nejlépe ještě bobkový list a oregano). Teď už musíš jenom hlídat těstoviny, až budou -skoro- hotové, začneš dělat "maso." Že jsou těstoviny -skoro- hotové, poznáš tak, že jednu těstovinu vytáhneš a ochutnáš jí, když se ti bude zdát, že trochu ještě potřebuje plavat, tak to je právě ten moment!
Rozehřej další plotýnku, dej na ní pánev, na kterou dáš olej. Necháš rozehřát, když si nebudeš jistý, jak na tom olej je, jestli už můžeš přidávat nebo ne, hoď na ní kousek masa, nebo nějakého drobku. Když bude prskat, nebo se nějak ozývat, můžeš tam dát "maso". Hlavně bacha, aby se ti nepřipálilo! Trochu ho míchej.
Zatím co se ti "maso" dělá, dostaň z hrnce, kde se dělají těstoviny vodu. Vypni sporák, vezmi hrnec i s víkem. Víko přilož a nech malinkou mezírku na okraji, hrnec nahni, tak aby z té mezírka ta voda tekla. Když se ujistíš, že voda je pryč, jestli máš, dej těstoviny do misky.
Vrať se hlavně k masu! Když už bude hotové, přidej ho k těstovinám a zamíchej.
Dodatky a poznámky
Je to dobré i s kečupem, nebo sýrem. Ráda ještě přidávám do masa koření na kuřecí maso a majoránku.
15-20 minut 26-80 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+