Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Pavouk

Kuře v Kolejní marinádě

Suroviny

  • Kuřecí maso libovolně dle počtu lidí a objemu žaludků
  • Olej
  • Pytlíky koření:
  • Mletá paprika sladká
  • Granulovaný česnek
  • Pepř černý mletý
  • Směs grilovací koření

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Kuřecí kousky podle sebe, jak máme kdo rádi (prsa na nudličky, vykostěná stehna, atd.) trošku potlučeme paličkou na maso, aby byly plátky tenčí. Připravíme si misku, do které kousky masa vložíme, a přidáme koření. Ideální množství je cca 1/2 ČL od každého koření na jednu porci. Výjimku tvoří pepř, toho dáme trochu míň. Ideální je si koření smíchat někde bokem a pak maso posypat celkově najednou celou směsí. bude tak všechno rovnoměrné a dobře se to bude smažit. Posolíme maso v míse, a zalijeme olejem. Nemusí to v tom plavat, ale ať je na každém kusu masa 100% pokrývka oleje. Přikryjeme a dáme tak na 1-2 hodinky do lednice, avšak pokud máte fakt hlad nebo spěcháte, dá se to udělat i rovnou. Po odstátí masa rozpálíme pánev, tentokrát ale bez oleje (ten je v tom mase) a zprudka osmažíme. Až bude maso krásně zlaté na povrchu, tak stáhneme plamen a smažíme ještě cca 3 minutky na každé straně (salmonela je sviňa, ale kdo dneska neví, jak udělat kuře správně). Hotový maso si můžete dát klidně jenom k chlebu, nebo jsou ideální brambory na malý kostičky, a nudličky kuřecího promíchat na talíři a obklopit zeleninou. Mňamka za 20 minut!

Chladnou hlavu pro Android