Kmínová s vejcem - rychlovka
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Na dně hrnce rozpustíme plátek másla s trochou oleje. Přidáme aspoň lžíci kmínu a několik lžic mouky. Chvilku za stálého míchání směs pražíme, pak hrnec dáme pryč z plotny (třeba na vedlejší nezapnutou) a pokusíme se o jíšku: postupně přiléváme vždy jenom trochu vody a směs v hrnci s ní rozmícháváme tak, aby směs byla pořád hladká bez hrudek. A pak zase přilijeme jen trochu vody a zase mícháme atd. Trpělivost a poctivé míchání se vyplatí :-)
Až dolijeme a rozmícháme potřebné množství vody, hrnec vrátíme zpátky na plotnu, přihodíme půl kostky nebo i celou kostku bujónu (dle chuti a množství polévky) a počkáme, až polévka začne vřít.
Až polévka začne bublat, přidáme nasekanou petrželovou nať, přilijeme rozšlehané vejce (klidně i dvě) a rozmícháme v polévce. Počkáme, až se vejce "srazí" (v polévce začnou plavat bílé "cucky"), osolíme a opepříme polévku dle chuti a můžeme podávat :-)
Dodatky a poznámky
To byla druhá polévka (po česnečce), kterou jsem se v životě naučila :-)
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+