Pikantní kuře na medu
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Pro zručnější osoby milující šťavnaté masíčko doporučuju vykostit kuřecí čtvrtky (kosti se dají použít do vývaru - výborné po kocovině). Viz https://www.youtube.com/watch?v=Uu1NUTFllr4
Samozřejmě trochu dráždím... :D
Ale dají se použít i kuřecí prsa ;-) Maso nakrájíme na nudličky (cca 2 x 4 cm), dáme do hlubokého talíře, posypeme chilli práškem a grilovacím kořením dle chuti, ochutíme nastrouhaným či prolisovaným česnekem, lehce pokapeme citronem a zalijeme medovou zálivkou (lžíci medu rozmícháme cca v deci teplé vody). Suroviny promícháme a necháme cca hodinu až dvě uležet v ledničce (maso líp vstřebá chuť marinády a bude prostě líp chutnat). Ale pokud je hlad velký, tak se samozřejmě dá maso připravovat hned :-)
Oloupeme si cibuli a nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi si rozehřejeme olej. A teď pozor! Maso necháme okapat od marinády (zatím ji nevyléváme) a opatrně pokládáme i s nakrájenou cibulí na horkou pánev, ať to moc neprská. Maso orestujeme za stálého míchání dozlatova (ale zároveň nesmíme spálit cibuli). Pak přilijeme zbylou marinádu a tři lžičky škrobu (Solamylu) rozmíchaného v trošce vody. Zamícháme a přilijeme podle potřeby trochu vody. Vaříme ještě asi 10 minut za stálého míchání a pak dochutíme solí, případně i chilli nebo trochou medu rozmíchaném v teplé vodě.
Podáváme s rýží či bramborem :-)
Dodatky a poznámky
Nudličky nedělejte moc velké - maso se udělá rychleji. Kuřecí maso je "minutka", ale pro jistotu... před servírováním bych radši vytáhla ten největší kus masa a rozřízla, jestli není uvnitř syrové - přece jenom nějaká salmonela není žádný med :D Při nejhorším člověk ještě omáčku chvilku povaří.
A pokud by se někomu náhodou nechtěl kupovat Solamyl, tak sem ještě hodím super recept na kuřecí čínu, ve kterém ho určitě využijete ;-)
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+