Žlutá (kari) mňamka
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
První rýži:
0. dám si rozehřát troubu na 180-200°C
1. do hrnce naliju olej, nechám rozpálit a mezi tím nakrájím půlku cibule
2. osmahnu dozlatova cibulku a a přidám k ní potřebné množství rýže a všechno dohromady ještě chvilku osmažím
3. zaleju rýži vodou (horkou z konvice - rychlejší) tak, aby byla všechna rýže pod vodou
4. strčím hrnec s rýží do trouby
Maso:
1. na pánev naliju olej a nechám rozpálit, mezi nakrájím druhou půlku cibule a maso na kostičky
2. hodím cibuli na pánev a nechám jí trochu osmahnout (maičko)
3. přidám k ní maso, osolím a posypu kari kořením
4. smažím dokud nejsou kousky masa udělané
Dohromady:
1. Když je rýže hotová (měkká a voda je zcela vypařená), vyndám jí z trouby
2. Přidám k ní kousky masa a kukuřici (ze které předtím oleju konzervovanou vodu)
3. Všechno promíchám a servíruji, nebo si to na talíř naskládám jednotlivě (asi to vypadá lépe)
Dobrou chuť
Dodatky a poznámky
Pro fajnšmekry:
Když vařím rýži, můžu si i k ní hodit trochu kari, je to pak úplně celé žluté. Klidně můžu přidat i trochu čili.
Když nemáte maso, nevadí, je to dobré i jako vegetariánská a veganská strava.
20-25 minut 50-55 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+