Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: sweet-spot

Taštičky s houbami a zelím

Suroviny

  • 250g hnědých žampionů nebo podobných hub
  • půl menší sklenice bílého zelí
  • 1 balení (kolem 300g) listového těsta rozváleného na papíru
  • 3 lžíce oleje
  • sůl, pepř, trocha sojovky
  • grilovací nebo tandoori koření
  • 2 lžičky mléka
  • sezamové semínko na posypaní (není nutné)

Vybavení

  • 1x Pánev
  • 1x Pekáč
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Trouba
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Dáme si předehřát troubu na 200 stupňů a těsto vyndáme z ledničky. Žampiony opláchneme, odkrájíme jim nožičky a zbytek nasekáme na malé kostičky.
V pánci rozpálíme olej a pár minut houby opékáme. Přidáme sůl, pepř, koření (aspoň 2 lžíce) a lžíci sojovky. Ze zelí nad dřezem vymačkáme nálev, pokrájíme ho na kousky a hodíme do pánve. Podlijeme trochou vody a dusíme směs dalších 5 minut, pak sundáme pánev z plotny a připravíme si těsto.
Pečící papír s těstem rozmotáme a rozstříháme ho nůžkami na 6 stejných obdélníků. Navlhčenými prsty přejedeme kolem dokola každého a na jednu polovinu (min. centimetr od okrajů) naložíme 2 lžíce náplně. Přeložíme napůl a okraje k sobě přimáčkneme (pořádně!!) vidličkou.
Ustříháme přebytečné části papíru a srovnáme taštičky na plech. Potřeme je troškou mléka (případně vejcem nebo olejem), opatrně vidličkou propícháme horní stranu a případně posypeme semínky.
Pečeme asi 20 minut, dokud nezačne těsto mírně hnědnout.

Dodatky a poznámky

Do náplně můžeme přidat podle chuti ještě např. půlku cibule, stroužek česneku, trošku chilli omáčky apod.

PT25M 3-6 porcí
25-40 minut
70-100 Kč

Chladnou hlavu pro Android