Taštičky s houbami a zelím
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Dáme si předehřát troubu na 200 stupňů a těsto vyndáme z ledničky. Žampiony opláchneme, odkrájíme jim nožičky a zbytek nasekáme na malé kostičky.
V pánci rozpálíme olej a pár minut houby opékáme. Přidáme sůl, pepř, koření (aspoň 2 lžíce) a lžíci sojovky. Ze zelí nad dřezem vymačkáme nálev, pokrájíme ho na kousky a hodíme do pánve. Podlijeme trochou vody a dusíme směs dalších 5 minut, pak sundáme pánev z plotny a připravíme si těsto.
Pečící papír s těstem rozmotáme a rozstříháme ho nůžkami na 6 stejných obdélníků. Navlhčenými prsty přejedeme kolem dokola každého a na jednu polovinu (min. centimetr od okrajů) naložíme 2 lžíce náplně. Přeložíme napůl a okraje k sobě přimáčkneme (pořádně!!) vidličkou.
Ustříháme přebytečné části papíru a srovnáme taštičky na plech. Potřeme je troškou mléka (případně vejcem nebo olejem), opatrně vidličkou propícháme horní stranu a případně posypeme semínky.
Pečeme asi 20 minut, dokud nezačne těsto mírně hnědnout.
Dodatky a poznámky
Do náplně můžeme přidat podle chuti ještě např. půlku cibule, stroužek česneku, trošku chilli omáčky apod.
25-40 minut 70-100 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+