Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel

Kuřecí kousky na hořčici

Suroviny

  • Kuřecí řízky (prsní nebo stehenní)
  • hladká mouka
  • sůl
  • hrubozrnná hořčice
  • olej
  • příloha - brambory
  • příloha - mrkev, celer, fazolky

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Nejprve si rozpálíme na pánvi trochu oleje. Mezitím si nakrájíme řízky na menší kousky ("nudličky"), které osolíme, obalíme v hladké mouce a klademe na rozpálenou pánev. Osmažíme po obou stranách - tak, aby celé kousky zbělely, a poté přidáme několik lžiček hrubozrnné hořčice (jak libo). Přiklopíme velkou poklicí a ještě chvíli dusíme.

Podáváme s vařenými bramborami, a kdo je zeleninožrout a nebojí se, nechť si k tomu uvaří mrkev a kus celeru (uvařeno ve slané vodě, rozmačkáno šťouchadlem či vidličkou), případně uvařené zelené fazolky.

Chladnou hlavu pro Android