Pečené hrušky s medem, zmrzlinou a čokoládou
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Hrušky musí být pěkně sladké :-) Hrušky rozpůlíme, vyřízneme jádřince a oloupeme. Potom je obalíme ve skořicovém cukru. Vlašské ořechy nasekáme na menší kousíčky (ale zase ne na prach) a smícháme s medem. Do pekáče dáme pečící papír a nebo pekáč vymažeme máslem. Směsí medu a ořechů naplníme hrušky, které potom dáme na 20-30 minut péct do trouby předehřáté na 170°C.
Čokolodová poleva: pár kostiček čokolády na vaření rozpustíme na vodní lázni a přidáme trochu smetany, aby poleva byla jemnější a tekutější.
Pro nekuchaře: vodní lázeň na rozpouštění čokolády je vlastně větší hrnec s trochou vody, ve kterém je miska či menší hrnec s čokoládou.
Pro milovníky hodně sladkých věcí-místo klasické tmavé čokolády na vaření je možno použít mléčnou čokoládu na vaření (mají ji třeba v Tescu). Nedoporučuji ale používat klasickou mléčnou čokoládu, při rozpouštění se velmi ráda připaluje.
Hrušky servírujeme ještě teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny a ozdobené čokoládovou polevou.
Dodatky a poznámky
Moooc dobré a moooc sladké :-)
0-30 minut 50-100 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+