Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Dezerty
Vložil: lemralina

Pečené hrušky s medem, zmrzlinou a čokoládou

Suroviny

  • Hrušky
  • Vlašské ořechy
  • Med
  • Skořicový cukr
  • Vanilková zmrzlina
  • Smetana
  • Čokoláda na vaření

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Mísa
  • 1x Pekáč
  • 1x Talíř
  • 1x Trouba
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Hrušky musí být pěkně sladké :-) Hrušky rozpůlíme, vyřízneme jádřince a oloupeme. Potom je obalíme ve skořicovém cukru. Vlašské ořechy nasekáme na menší kousíčky (ale zase ne na prach) a smícháme s medem. Do pekáče dáme pečící papír a nebo pekáč vymažeme máslem. Směsí medu a ořechů naplníme hrušky, které potom dáme na 20-30 minut péct do trouby předehřáté na 170°C.
Čokolodová poleva: pár kostiček čokolády na vaření rozpustíme na vodní lázni a přidáme trochu smetany, aby poleva byla jemnější a tekutější.
Pro nekuchaře: vodní lázeň na rozpouštění čokolády je vlastně větší hrnec s trochou vody, ve kterém je miska či menší hrnec s čokoládou.
Pro milovníky hodně sladkých věcí-místo klasické tmavé čokolády na vaření je možno použít mléčnou čokoládu na vaření (mají ji třeba v Tescu). Nedoporučuji ale používat klasickou mléčnou čokoládu, při rozpouštění se velmi ráda připaluje.

Hrušky servírujeme ještě teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny a ozdobené čokoládovou polevou.

Dodatky a poznámky

Moooc dobré a moooc sladké :-)

PT0M 0-6 porcí
0-30 minut
50-100 Kč

Chladnou hlavu pro Android