Zapečená rajčata
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Rajčata umyjeme a nožem odkrojíme "pokličku" na straně, kde rostlo to zelený. Lžící vydlabeme vnitřek rajčete, který už nebudeme potřebovat. Do mísy rozklepneme obě vejce, přidáme strouhaný sýr, nakrájenou bylinku a koření (můžeme přidat dle chuti). Všechno zamícháme, musí to být tekuté akorát. Vaječnou směs přendáme do vydlabaných rajčat a dáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem (pokud nemáme pečící papír, tak dáme do pekáčku 1/2cm vody na výšku pekáčku). Pečeme v troubě při 180°C dozlatova (dokud sýr napovrchu nemá barvu maminčina řízku a hmota uvnitř není tekutá). Na talíři můžeme zase přiklopit odkrojeným zbytkem rajčete. Podáváme jako přílohu nebo předkrm s pečivem.
15-20 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+