Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Přílohy
Vložil: sweet-spot

BBQ epická karamelizovaná cibulka

Suroviny

  • 4 - 6 cibulí
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžičky soli
  • lžička barbecue koření
  • 2 lžíce vody nebo vývaru

Vybavení

  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Taky jste si mysleli, že se tahle úžasná sladká hnědá cibulka vyrábí nějak složitě? Ve skutečnosti je to strašně jednoduchý a levný, potřebujete jen trochu času - asi tak na dva díly seriálu...

Cibuli si oloupejte a krájejte na co nejtenčí proužky. Udělejte jí fakt hodně, při pečení se zmenší nejmíň na polovinu. Na velké nepřilnavé pánvi rozhřejte olej, přidejte cibuli a sůl, ZTLUMTE vařič skoro na minimum a aspoň půl hodiny to NECHTE BÝT, jenom jednou za 5 - 10 minut zamíchejte.

Mezi 30. - 40. minutou by cibule měla být měkká, ale pořád světlá. Pokud se vám zdá, že se doopravdy připaluje, podlijte jí pár lžícemi vody, vývarem nebo troškou citronové šťávy.

Kolem 40 minut začne cibulka hnědnout. Přidejte BBQ koření a víc míchejte. Pokračujte, dokud se vám vůně a barva nezdá tak úžasná, že chcete zdlábnout celou pánev (mělo by to trvat 50 - 60 minut, ale pokud máte starší litinový vařič, tak i dýl).

Nechte zchladnout a použijte jako topping na toasty, burgery, hot dogy, saláty...

Dodatky a poznámky

Krájení cibule: nejdřív oloupanou cibuli rozkrojte napůl a opláchněte studenou vodou, bude míň pálit.

Můžete do toho ke konci přihodit i pár lžíc hnědýho cukru a zkaramelizovat ho, pokud chcete hoodně sladkou cibulku, ale kouzlo je právě v tom, že ona to udělá sama.

Když jí uděláte fakt spoustu, dá se i zamrazit a je pořád stejně dobrá. Nenechávejte ji v ledničce, z toho je tuk hnusně sražený.

PT45M 3-5 porcí
45-60 minut
5-10 Kč

Chladnou hlavu pro Android