Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Dezerty
Vložil: Cirrat

Koláč z remosky

Suroviny

  • 2 vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 sáčku prdopeče*
  • něco na ozdobu (ovoce, kousky čokolády...)
  • na špičku nože soli
  • 1/2 hrnku oleje
  • mléko
  • zkušební špejle nebo párátko

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Remoska
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Do mísy rozklepneme vejce, přidáme veškerý cukr a mícháme vařečkou nebo vidličkou tak dlouho, až nás bolí ruka. Movitější použijí mixér a šlehají, dokud hmota nezesvětlá a nezačne pěnit. Vsypeme mouku, prdopeč, sůl, přidáme olej a začneme míchat. Těsto by mělo být spíše tekuté než sypké, pokud tomu tak není, po troškách přiléváme mléko (kdo nemá, použije v nouzi vodu), dokud to nepoteče.
Jestliže používáme jako ozdobu kousky čokolády, přidáme je přímo do těsta.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané remosky (viz slovníček), pokud zdobíme ovocem, poklademe povrch těsta, zapneme, necháme ca 1/2 hodiny být. Zvedneme dekl, zapíchneme špejli doprostředka a vytáhneme. Drobečky/těsto na špejli = pečeme dál, čistá špejle = hotovo.

Dodatky a poznámky

* prdopeč = kypřící prášek do pečiva

Recept vhodný k experimentům. Lze přidat holandské kakao, lze těsto rozdělit na dvě části a jenom jednu obarvit kakaem a pak je provrstvit v remosce (vznikne mramorový efekt), místo vanilkového použít skořicový cukr...
Kdo se dostane k vytvoření čokoládového těsta s chilli, dejte vědět!


Hodnocení receptu (44 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android