Koláč z remosky
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme veškerý cukr a mícháme vařečkou nebo vidličkou tak dlouho, až nás bolí ruka. Movitější použijí mixér a šlehají, dokud hmota nezesvětlá a nezačne pěnit. Vsypeme mouku, prdopeč, sůl, přidáme olej a začneme míchat. Těsto by mělo být spíše tekuté než sypké, pokud tomu tak není, po troškách přiléváme mléko (kdo nemá, použije v nouzi vodu), dokud to nepoteče.
Jestliže používáme jako ozdobu kousky čokolády, přidáme je přímo do těsta.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané remosky (viz slovníček), pokud zdobíme ovocem, poklademe povrch těsta, zapneme, necháme ca 1/2 hodiny být. Zvedneme dekl, zapíchneme špejli doprostředka a vytáhneme. Drobečky/těsto na špejli = pečeme dál, čistá špejle = hotovo.
Dodatky a poznámky
* prdopeč = kypřící prášek do pečiva
Recept vhodný k experimentům. Lze přidat holandské kakao, lze těsto rozdělit na dvě části a jenom jednu obarvit kakaem a pak je provrstvit v remosce (vznikne mramorový efekt), místo vanilkového použít skořicový cukr...
Kdo se dostane k vytvoření čokoládového těsta s chilli, dejte vědět!
35-45 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+