Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Guaboo

Pórkovo-nivová omáčka s kuřecím masem

Suroviny

  • niva
  • kuřecí maso (třeba prsa)
  • pór
  • olej
  • mléko/smetana
  • bílý pepř / černý pepř

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Ve vyšším hrnci nebo pánvi si zlehka osmažíme pórek (krásně zezelená) a poté k němu přidáme na kousíčky nakrájené kuřecí maso, opepříme (v originálním receptu je bílý, ale já používám černý pepř jelikož bílý je drahý) a chvíli restujeme (jen tak aby maso zbělalo). Poté přidáme trochu vody a dusíme. Mezitím si nakrájíme nivu na co nejmenší kousky a přidáme ji do hrnce kde se začne pomalu rozpouštět. Je třeba hlídat jestli se nepřipaluje. V této fázi já již přidávám mléko (většinou zapomenu koupit smetanu a mléko není špatné) podle potřeby. Niva je totiž docela hustá. Dolévám tedy, tak aby nebyla omáčka moc hustá ale ani řídká. Stále tedy dusíme a občas mícháme. Je to třeba dusit delší dobu, jelikož niva se rozpouští pomalu.
Jako přílohu doporučuji rýži.

Dodatky a poznámky

Párkrát jsem zkoušela i se sójou :) Kde to, ale sóju přidávejte uvařenou jako poslední.
Recept to je velmi nenáročný.
Je od známého.
Pozor na sůl. Niva je sama o sobě dost slaná.
K množství:
* vařím většinou dvě porce z jednoho kuřecího prsa a nivu beru nejmenší :D za to pórek co největší :D

Chladnou hlavu pro Android