Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Spacebound

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Suroviny

  • rajčata z plechovky
  • těstoviny
  • cibule
  • česnek
  • mrkev
  • celer
  • olej
  • trocha středomořského koření

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Těstoviny dáme vařit standardním způsobem (do vařící osolené vody na dobu podle návodu). Na jednu plechovku rajčat počítám tak tři hrnky těstovin.
Jednu větší cibuli nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme dva stroužky česneku a nakrájíme na plátky. Oloupeme jednu mrkev a nastrouháme. Z celeru použijeme cca čtvrtku, okrájíme slupku a nastrouháme. Pokud nemáte struhadlo, zeleninu nakrájejte na drobné kousky.
Teď rozpálíme trochu oleje v hrnci a přidáváme zeleninu v tomto sledu: nejdřív cibuli aby lehce chytla barvu, pak česnek a potom mrkev a celer. Všechno za stálého míchání trochu osmažte. Pak vlijte rajčata. Přidejte sůl, pepř a když najdete něco jako: provensálské koření, bazalka, italské koření atd, tak přidejte....Nechte chvíli provařit a smíchejte s těstovinami.
Bodrou chuť

Dodatky a poznámky

Celer i mrkev jsou odolné a trvanlivé. V lednici vydrží i měsíc.
Po letech vývoje mi tahle verze chutná nejvíc, ale v zásadě jde mrkev a celer vynechat. Je pak ale dobrý mít v zásobě nějaký extra koření.
Bez obav se dají přidat olivy, maso na kostičky, cuketa, lilek, nastrouhat sýr, přidat sojové kostky attttttd...
Pokud vám zbude, nemíchejte těstoviny a omáčku dohromady. Těstoviny v lednici nacucnou omáčku a není to pak nic moc...

PT15M 2-3 porcí
15-20 minut
30-40 Kč

Chladnou hlavu pro Android