Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: sweet-spot

Čili kolínka s uzeným tofu

Suroviny

  • 200g kolínek
  • menší půlka (asi 80g) uzeného tofu
  • půl pechovky drcených rajčat (nebo kečup)
  • 2 lžíce lněného semínka (nemusí být)
  • 3 lžičky ostré chilli omáčky
  • sůl, pepř
  • po půl lžičce ostřejšího kari a sušeného zázvoru
  • lžička oregana
  • 2 lžíce oleje
  • med nebo agávový sirup

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Mísa
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Půl hodiny předem si nakrájím tofu na malé kostičky a naložím ho do směsi chilli omáčky, trošky sladidla (např. medu), soli, pepře a zázvoru.
Kolínka uvařím v hrnci podle návodu, sliju vodu a nechám je stranou v cedníku. Hrnec hned vypláchnu, na jeho dně rozpálím olej a osmahnu tofu a lněné semínko (stačí 3 minuty).
Nasypu na to zpátky kolínka, přidám rajčata, kari a oregano, důkladně to promíchám a nechám ještě pár minut prohřát.
Hotovo.

Dodatky a poznámky

Navrch můžeme klasicky posypat sýrem.
Kdo má rád maso, tofu lze nahradit kousky pikantní klobásy.

Chladnou hlavu pro Android