Spolubydlovy experimentální slávky
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Naprostým základem je vlastnit cibuli, slávky a rajčatový protlak. Všechno ostatní může dodat spolubydla (ať chce či nechce).
Nakrájíte a na oleji v pánvi osmahnete cibulku. Až se vám bude barva a konzistence zdát cajk, hodíte na ní lehce rozmrzlé slávky asi na tři minuty. Občas mícháte. Pak zalejete slávky experimentálním množstvím rajčatového protlaku (cca 200 ml - pro nechemiky menší půlku 0,5l protlaku). Dáme ho radši víc než míň, časem se zredukuje. Vaříme 15 minut na mírném ohni a občas mícháme. Nepoužíváme pokličku.
Občasně to samozřejmě ochutnáváme, když je to málo slaný, půjčíme si od spolubydlícího sůl. Když se blížíme do finiše, půjčíme si nějaké sušené bylinky, které spolubydla vlastní a nasypeme je do toho. Nic to neudělá, ale budeme se cítit líp. Možná to bude taky líp vonět, ale samo o sobě by to nemělo vonět zle.
Jako přílohu zvolíme to, na co je zrovna někde sleva - těstoviny, rýži nebo chleba. Pokud používáme těstoviny nebo rýži, dáme si majzla, abychom je začali včas vařit a nemuseli pak čekat.
Pokud vlastníte sýr, který se dá strouhat nebo už je nastrouhán, vysypeme ho na to.
Dobrou chuť!
Dodatky a poznámky
U tohoto receptu je možno experimentálně upravovat parametry jako dávky, suroviny apod. Můžete do toho zkusit vrazit slaninu, čerstvá rajčata, chilli papričku nebo trochu (cca 2 dcl) bílého vína.
Vřele nedoporučuji experimentovat s dobou přípravy, mohlo by se vám to vymstít.
Pokud jste opravdu bohatí, na začátku osmahnete s cibulkou i nadrobno nakrájený česnek.
15-20 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+