"Salát" z čínských nudlí s jogurtovou zálivkou
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Do mísy vložte dohromady rozdrcené nudle a sóju, přidejte masox (nebo koření od nudlí) a zalijte vroucí vodou. Nechce aspoň 5 minut odstát pod pokličkou.
Na pánvi si rozpalte olej na maximum, do něj nasypte scezené nudle + sóju, sůl a koření a 5 minut za stálého míchání opékejte. Pak ztlumte sporák, přidejte zeleninu a sojovku a nechte dojít, dokud nudle nezhnědnou.
Na "zálivku" scedíme řepu, rozmačkáme nebo pokrájíme na malinkaté kousky a vmícháme do ní jogurt, sůl a česnek. Nudle rozdělíme do misek a na každou dáme 3 lžíce omáčky. Chutná to výborně teplé i studené.
Dodatky a poznámky
Pro lepší chuť přidávám do nudlí ještě semínka (sezam nebo lněné semínko) nebo sezamový olej. Můžete do pánve na začátku taky rozklepnout jedno vejce.
Když máte chuť na maso, stačí sojové maso nahradit libovolnou nakrájenou uzeninou (a nenamáčet ji do vody :)).
10-20 minut 20-40 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+