"Instantní" kapsičky z listového těsta
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Těsto si rozkrájíme na 6 nebo 8 rovnoměrně velkých kousků a rozválíme je na obdélníky. Troubu zapneme na 190°C.
Ovoce očistíme a nakrájíme na malé kousky. Z čokolády (může být obyčejná tabulková, na vaření, nebo instantní čokoládová poleva, ze které to de nejlépe) na velkém struhadle nebo ostrým nožem vyrobíme hoblinky.
Na polovinu každého těsta navršíme hromádku čokolády a ovoce (můžeme přidat ještě cukr, pokud ovoce není moc sladké), přehneme napůl a okraj přitlačíme prsty. Kapsičky srovnáme na vymazaný plech tak, aby se nedotýkaly.
Vejce rozklepneme do misky a rozmícháme ho vidličkou spolu se lžící cukru. Povrch kapsiček tím potřeme a uděláme na nich nožem lehce rovnoběžné zářezy. Pečeme v troubě 15 - 20 minut, dokud není povrch světloučce hnědý.
Dodatky a poznámky
Nechávejte si na okraj aspoň 1,5 centimentru, jinak vám to vyteče!
Pokud nemáte vejce, dá se vrchní strana pomazat i olejem.
25-30 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+