Nejjednoduší karbanátky/burgery (s hráškem)
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Do misky si dáte asi 3 vrchovaté lžíce hrášku bez nálevu a rozmačkáte ho na kaši. Přidáte maso a všechno koření a směs prohnětete (vidličkou, rukama, robotem, jak je libo). Nakonec ještě trochu celého hrášku. (Pokud se vám zdá směs moc mazlavá, přimíchejte lžíci strouhanky, pokud moc tuhá, tak trochu nálevu z konzervy.)
Vlhkýma rukama vytvarujete 4 placičky a lehce je obalíte strouhankou. Na pánvi rozpalte olej a smažte je, dokud navrchu nezhnědnou - pozor, ne na plný výkon, protože pak se vnitřek nepropeče! Stáhněte plotnu asi tak na 2/3.
Můžeme servírovat s tatarkou, hořčičí, chlebem, hranolkami, nebo jako klasický burger...
Dodatky a poznámky
Nerada kupuju vejce, protože moc dlouho nevydží a upřímně řečeno, jsou to prostě slepičí menstruace - takže jsem hledala, čím je nahradit, a rozmačkaný hrášek se mi zatím zdá nejlepší.
Proč zrovna 170 gramů masa? Protože v Albertu ho takhle prodávají jako "Porci pro jednoho" :) Dobrý vynález - koukejte po žlutých krabičkách, stojí asi 25 Kč.
Do "těsta" můžete samozřejmě přidat cokoliv dalšího, co máte v karbanátcích rádi - cibuli, chilli omáčku, nasekané bylinky, atd.
10-20 minut 30-40 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+