Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: sweet-spot

Nejjednoduší karbanátky/burgery (s hráškem)

Fotografie jídla

Suroviny

  • 170g mletého vepřového masa
  • 3 - 5 lžic hrášku z konzervy
  • strouhanka (alespoň 100g)
  • sůl, pepř, sušený česnek
  • grilovací nebo steakové koření
  • rostlinný olej

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Do misky si dáte asi 3 vrchovaté lžíce hrášku bez nálevu a rozmačkáte ho na kaši. Přidáte maso a všechno koření a směs prohnětete (vidličkou, rukama, robotem, jak je libo). Nakonec ještě trochu celého hrášku. (Pokud se vám zdá směs moc mazlavá, přimíchejte lžíci strouhanky, pokud moc tuhá, tak trochu nálevu z konzervy.)

Vlhkýma rukama vytvarujete 4 placičky a lehce je obalíte strouhankou. Na pánvi rozpalte olej a smažte je, dokud navrchu nezhnědnou - pozor, ne na plný výkon, protože pak se vnitřek nepropeče! Stáhněte plotnu asi tak na 2/3.

Můžeme servírovat s tatarkou, hořčičí, chlebem, hranolkami, nebo jako klasický burger...

Dodatky a poznámky

Nerada kupuju vejce, protože moc dlouho nevydží a upřímně řečeno, jsou to prostě slepičí menstruace - takže jsem hledala, čím je nahradit, a rozmačkaný hrášek se mi zatím zdá nejlepší.

Proč zrovna 170 gramů masa? Protože v Albertu ho takhle prodávají jako "Porci pro jednoho" :) Dobrý vynález - koukejte po žlutých krabičkách, stojí asi 25 Kč.

Do "těsta" můžete samozřejmě přidat cokoliv dalšího, co máte v karbanátcích rádi - cibuli, chilli omáčku, nasekané bylinky, atd.

PT10M 2-2 porcí
10-20 minut
30-40 Kč

Chladnou hlavu pro Android