Rajská polévka narychlo
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Přivedeme k varu vodu a rozmícháme v ní masox. Aby se celý rozpustil. Vyklopíme do (teď už) vývaru rajský protlak a důkladně promícháme. Trochu zahustíme instantní jíškou, pr minut povaříme, dochutíme solí a cukrem do oblíbené chuti, hotovo.
Dodatky a poznámky
>> Fajnšmekři mohou přidat nočky. Na ty je potřeba 1 vejce a 1-1,5 polévkové lžíce krupice. Vejce a krupici smícháme v hrníčku, osolíme nebo ochutíme vegetou, přivedeme hotovou polévku znovu k varu a malou lžičkou odkrajujeme z hrníčku malé nočky do vařící polévky (nabudou) a cca 3 minuty vaříme.
>> Další variantou je nasypat do talířů s horkou polévkou strouhaný sýr.
>> Cena 50 Kč počítá s nákupem masoxu i instantní jíšky, v běžném balení masoxu je zpravidla 6 kostek, v tmavé skříňce nebo lednici dlouho vydrží, dá se použít při dělání omáček nebo dalších polévek. Instantní jíška? To samé. Člověk se s tím nemusí dělat, rychle je hotovo a zahuštěno jak je potřeba.
>> Cena 70 Kč je odhad při pořizování vajec a krupice, popř. strouhaného sýra.
>> Při použití "lepší třídy" rajského protlaku, např 200ml krabičky od Valfruty, je možné přidat dalších 0,5 litru vody, protlak to chuťově utáhne.
8-10 minut 50-70 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+