Mléčná rýže se sušenými meruňkami
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Rýži propláchneme, vrazíme do hrnce a zalijeme pro začátek 1 hrnkem mléka. Přídáme špetku soli a zapneme sporák. Než se rýže začne vařit, propláchneme meruňky vařící vodou a rozkrájíme je na malé kostičky.
Jakmile se mléko vaří, stáhneme sporák asi na 1/3 výkon a neustále mícháme (pořádně, od spodu), aby se nám nepřipálilo. Vždycky když začne být rýže vidět nad hladinou, dolijeme půl hrnku a na chvilku ohřev zvýšíme. To opakujeme 2x nebo 3x, dokud není rýže přijatelně měkká (zjišťujeme ochutnáním).
Když se blížíme k závěru, dáme plotýnku na minimum a vmícháme do hrnce meruňky, máslo, cukr a skořici (místo cukru může být i med). Necháme pár minut prohřát a můžeme podávat.
25-40 minut 30-50 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+