Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Dezerty
Vložil: sweet-spot

Mléčná rýže se sušenými meruňkami

Suroviny

  • 1 hrnek krátkozrnné rýže
  • 2 - 2,5 hrnku polotučného mléka
  • lžíce másla nebo margarínu
  • 2 lžíce třtinového cukru a lžíce skořice (nebo pytlík skořicového cukru)
  • 100g sušených meruněk
  • špetka soli

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Rýži propláchneme, vrazíme do hrnce a zalijeme pro začátek 1 hrnkem mléka. Přídáme špetku soli a zapneme sporák. Než se rýže začne vařit, propláchneme meruňky vařící vodou a rozkrájíme je na malé kostičky.
Jakmile se mléko vaří, stáhneme sporák asi na 1/3 výkon a neustále mícháme (pořádně, od spodu), aby se nám nepřipálilo. Vždycky když začne být rýže vidět nad hladinou, dolijeme půl hrnku a na chvilku ohřev zvýšíme. To opakujeme 2x nebo 3x, dokud není rýže přijatelně měkká (zjišťujeme ochutnáním).
Když se blížíme k závěru, dáme plotýnku na minimum a vmícháme do hrnce meruňky, máslo, cukr a skořici (místo cukru může být i med). Necháme pár minut prohřát a můžeme podávat.

PT25M 2-3 porcí
25-40 minut
30-50 Kč

Chladnou hlavu pro Android