Cizrna po česku s párkem
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Na velké pánvi rozpálíme olej, cibuli nakrájíme nadrobno a pár minut osmažíme. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a párky a smažíme další cca 5 minut. Zalijeme pánev vroucí vodou (tak do výšky 2 cm), ztlumíme sporák a rozmícháme v ní koření, příp. i kousek bujonu.
Nešetříme hlavně kurkumou a paprikou, alespoň půl lžíce od každého, zato skořice stačí špetka. Ostatní koření podle chuti (hodí se i troška medu a citronové šťávy, když máte).
Otevřeme kozervu cizrny, slijeme vodu, cizrnu nasypeme do pánve a vaříme ještě asi 1 minutu. Pak to necháme "dojít" a na závěr rozmícháme ve směsi trochu smetany (nebo bílého jogurtu).
Dodatky a poznámky
Silně zvandalizovaná verze receptu chana masala. Vznikne vydatné pikatní jídlo plné bílkovin, které můžeme konzumovat samostatně, nebo s jakoukoliv přílohou (rýže, indické placky, hranolky...).
Konzervovanou cizrnu seženete v bio/zdravých potravinách, stojí kolem 25 Kč. Samozřejmě je možné použít i levnější sušenou, tu 12 hodin máčet a pak hodinu vařit, ale který student na to má čas :)
15-30 minut 50-90 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+