Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: sweet-spot

Cizrna po česku s párkem

Fotografie jídla

Suroviny

  • 1 velká cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 velká plechovka (400ml) předvařené cizrny
  • olej
  • 2 - 4 nožičky párků, nebo salám na kostičky
  • sůl, pepř
  • kurkuma (pří. kari nebo směs koření garam masala)
  • sladká paprika
  • sušený zázvor a česnek
  • skořice
  • 3 lžíce zakysané smetany

Vybavení

  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Na velké pánvi rozpálíme olej, cibuli nakrájíme nadrobno a pár minut osmažíme. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a párky a smažíme další cca 5 minut. Zalijeme pánev vroucí vodou (tak do výšky 2 cm), ztlumíme sporák a rozmícháme v ní koření, příp. i kousek bujonu.
Nešetříme hlavně kurkumou a paprikou, alespoň půl lžíce od každého, zato skořice stačí špetka. Ostatní koření podle chuti (hodí se i troška medu a citronové šťávy, když máte).
Otevřeme kozervu cizrny, slijeme vodu, cizrnu nasypeme do pánve a vaříme ještě asi 1 minutu. Pak to necháme "dojít" a na závěr rozmícháme ve směsi trochu smetany (nebo bílého jogurtu).

Dodatky a poznámky

Silně zvandalizovaná verze receptu chana masala. Vznikne vydatné pikatní jídlo plné bílkovin, které můžeme konzumovat samostatně, nebo s jakoukoliv přílohou (rýže, indické placky, hranolky...).

Konzervovanou cizrnu seženete v bio/zdravých potravinách, stojí kolem 25 Kč. Samozřejmě je možné použít i levnější sušenou, tu 12 hodin máčet a pak hodinu vařit, ale který student na to má čas :)

PT15M 3-5 porcí
15-30 minut
50-90 Kč

Chladnou hlavu pro Android