Těstoviny s tuňákem
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Velmi rychlý, zdravý, chutný, levný, jednoduchý jídlo.
1. TĚSTOVINY (pokud víš jak udělat těstoviny, udělej je a přeskoč na další bod)
Kup si sáček těstovin, doporučuju buďto Farfella (motýlky) nebo Spiralli (spírály), ale dají se použít jakýkoliv. Nalej do dostatečně velkého hrnce vodu, osol jí a jakmile se začně vařit nasyp tam těstoviny (150g na malý hlad, 250g na obrovský hlad). Vař tak o minutu míň než píšou na obalu.
Pak slej vodu (ideální cedník, ale dá se i bez něj), plácni to toho máslo (je jedno kolik, prostě ukroj roh, v nouzi můžeš i ramu/margarín) a rozmíchej ho v těstovinách.
2. ZBYTEK
Otevři konzervu s tuňákem (doporučuju ve vlastní štávě, ale když je v oleji taky to nevadí), nech odkapat tu tekutinu a zbytek vyškrábej do těstovin. Přidej libovolný množství natrhanýho a umytýho (nejlépe ledovýho) salátu. Pořádně zamíchat. Nedávej do toho kečup jako do ostatních jídel, který si připravuješ.
Dodatky a poznámky
Pokud máš jakoukoliv z těchto surovin, nakrájej/přidej/nalej je do toho: Rajčata, Okurka, Křest(doporučuju vyyzkoušet), Olivy, Olivový olej, Strouhaný sýr.
Tip: Udělej si větší porci a můžeš to jíst celej týden. Za studena nebo ohřát v mikrovlnce.
Existuje ještě podobný recept (o něco lepší) se salámem a vejcem, časem ho taky přidám.
7-12 minut 35-45 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+