Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: michaelaPas

Chilli con carne

Suroviny

  • 400-500g mletého masa
  • 1x červené fazole v chilli omáčce(konzerva)
  • 1x fazolové lusky (konzerva)
  • 1 střední cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • pepř, sůl, olej
  • dle potřeby kečup
  • pečivo/ tortilly

Vybavení

  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Na panvi si nechame rozpalit olej a osmahneme nakrajenou cibuli. Kdyz cibule zacne chytat zlatou barvu, pridame na male kosticky/ na tenke platky nakrajeny cesnek (2 strouzky). Po kratke chvili do panve pridame maso a snazime se ho postupne rozdelovat na co nejmensi hrudky. Kdyz je maso hotove, osolime, opeprime, pridame konzervy - fazole i s nalevem/omackou, lusky zcedime a pridame bez nalevu! Pridame zvysne prolisovane strouzky cesneku. Vsechno promichame, nechame chvili povarit, pokud nebyly fazole v cervene omacce, muzeme pridat trochu kecupu. Podavame s cerstvym pecivem nebo zabalene do tortilly.

Dodatky a poznámky

Hustota a barva pokrmu zalezi na druhu konzervy s fazolemi. Pokud se jidlo bude ke konci zdat prilis ridke, nechame na plotni dele, aby se voda vyparila.
Panev je vhodna hlubsi.

PT25M 3-4 porcí
25-40 minut
80-100 Kč

Chladnou hlavu pro Android