Chilli con carne
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Na panvi si nechame rozpalit olej a osmahneme nakrajenou cibuli. Kdyz cibule zacne chytat zlatou barvu, pridame na male kosticky/ na tenke platky nakrajeny cesnek (2 strouzky). Po kratke chvili do panve pridame maso a snazime se ho postupne rozdelovat na co nejmensi hrudky. Kdyz je maso hotove, osolime, opeprime, pridame konzervy - fazole i s nalevem/omackou, lusky zcedime a pridame bez nalevu! Pridame zvysne prolisovane strouzky cesneku. Vsechno promichame, nechame chvili povarit, pokud nebyly fazole v cervene omacce, muzeme pridat trochu kecupu. Podavame s cerstvym pecivem nebo zabalene do tortilly.
Dodatky a poznámky
Hustota a barva pokrmu zalezi na druhu konzervy s fazolemi. Pokud se jidlo bude ke konci zdat prilis ridke, nechame na plotni dele, aby se voda vyparila.
Panev je vhodna hlubsi.
25-40 minut 80-100 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+