Pikantní ochucená rýže
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Papriku a cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme tenkou vrstvu oleje, vložíme zeleninu, bohatě zasypeme kořenící směsí, zamícháme a zprudka opékáme asi 5 minut.
Mezitím v hrnci dáme vařit vodu se špetkou soli, příp. bujonem, a do ní rýži.
Do pánve se zeleninou nalijeme asi 1 cm vrstvu vody, přidáme chilli omáčku podle chuti a dál asi na 2/3 výkonu plotny dusíme. Když se voda vyvaří a směs začíná být lepkavá (mělo by to trvat tak 10 minut, stejně jako vaření rýže), obě plotýnky vypneme. Rýži scedíme a vysypeme do větší mísy, přidáme zeleninu a důkladně promícháme.
Podle chuti doladíme ještě solí, česnekem nebo chilli, rozdělíme do misek a posypané strouhaným sýrem podáváme.
Dodatky a poznámky
Bezlepkové, vegetariánské.
Když uděláte jen "rizoto bez masa", je to vždycky takové chudé. Když se to udělá pikantnější s červenou cibulí a chilli, tak se IMHO tento pocit dost zmírní.
Samozřejmě, že pro masožravce můžeme přidat např. lančmít, klobásu apod., nebo to celé použít jako přílohu k masu.
20-30 minut 60-90 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+