Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: sweet-spot

Pikantní ochucená rýže

Suroviny

  • 2 sáčky rýže
  • 1 velká červená paprika
  • 2 středně velké červené cibule
  • olej
  • sůl
  • 3 lžíce koření na grilovanou zeleninu (nebo smícháme vlastní - lžíce sušeného česneku, koriandr, kmín, zázvor)
  • chilli omáčka - množství podle pálivosti, příp. mleté chilli nebo jemně nasekaná paprička
  • strouhaný sýr (volitelně)
  • 1 kostka kuřecího bujonu (volitelně)

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 2x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Papriku a cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme tenkou vrstvu oleje, vložíme zeleninu, bohatě zasypeme kořenící směsí, zamícháme a zprudka opékáme asi 5 minut.
Mezitím v hrnci dáme vařit vodu se špetkou soli, příp. bujonem, a do ní rýži.
Do pánve se zeleninou nalijeme asi 1 cm vrstvu vody, přidáme chilli omáčku podle chuti a dál asi na 2/3 výkonu plotny dusíme. Když se voda vyvaří a směs začíná být lepkavá (mělo by to trvat tak 10 minut, stejně jako vaření rýže), obě plotýnky vypneme. Rýži scedíme a vysypeme do větší mísy, přidáme zeleninu a důkladně promícháme.
Podle chuti doladíme ještě solí, česnekem nebo chilli, rozdělíme do misek a posypané strouhaným sýrem podáváme.

Dodatky a poznámky

Bezlepkové, vegetariánské.
Když uděláte jen "rizoto bez masa", je to vždycky takové chudé. Když se to udělá pikantnější s červenou cibulí a chilli, tak se IMHO tento pocit dost zmírní.
Samozřejmě, že pro masožravce můžeme přidat např. lančmít, klobásu apod., nebo to celé použít jako přílohu k masu.

PT20M 3-4 porcí
20-30 minut
60-90 Kč

Chladnou hlavu pro Android