Rychlé "kuře tajemné chuti"
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Recept, jehož výsledek se docela podobá kuřeti tajemné chuti z mého oblíbeného bistra :)
Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky (2 cm kostičky). Dáme ho do misky a důkladně promícháme s kořením (důežitá je paprika, česnek a sůl, ostatní podle chuti). Rozpálíme pánev s troškou oleje na nejvyšší teplotu, cibuli taktéž nasekáme na malé kostičky a spolu s masem začneme opékat.
Mezitím si do hrnce s osolenou vodou (případně i 1/2 kostkou kuřecího bujónu, pokud máme) dáme vařit rýži.
Obracíme maso a když už nevypadá na žádné straně syrové, nasypeme do pánve mraženou zeleninu. Pečeme dalších 5 minut. Přilijeme chilli omáčku, stáhneme sporák a ještě asi 5 minut podusíme.
Scedíme rýži a můžeme podávat.
Dodatky a poznámky
Bezlepkové.
Hodí se k tomu vlastně jakákoliv příloha - rýže, hranolky, čínské nudle, chleba...
Někdo doporučuje přidat houby - buď čínské "jidášovo ucho" v konzervě, nebo nakládané hříbky.
Kořením nešetřete!
Komu to přijde málo pálivé, přidá víc zázvoru, mleté chilli nebo ostřejší omáčku (např. Sriracha).
20-30 minut 70-100 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+