Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: sweet-spot

Rychlé "kuře tajemné chuti"

Suroviny

  • 400g kuřecích nebo krůtích prsou bez kosti
  • 1 velká cibule (já používám červenou)
  • půl sáčku (asi 175g) mražené zeleniny - hrášek+mrkev(+kukuřice)
  • lžíce soli
  • špetka pepře
  • lžíce sušeného česneku
  • špetka sušeného zázvoru
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • lžíce koření na čínu
  • 100g sladké chilli omáčky (např. Thai pride)
  • 2 sáčky rýže
  • olej

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 2x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Recept, jehož výsledek se docela podobá kuřeti tajemné chuti z mého oblíbeného bistra :)

Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky (2 cm kostičky). Dáme ho do misky a důkladně promícháme s kořením (důežitá je paprika, česnek a sůl, ostatní podle chuti). Rozpálíme pánev s troškou oleje na nejvyšší teplotu, cibuli taktéž nasekáme na malé kostičky a spolu s masem začneme opékat.
Mezitím si do hrnce s osolenou vodou (případně i 1/2 kostkou kuřecího bujónu, pokud máme) dáme vařit rýži.
Obracíme maso a když už nevypadá na žádné straně syrové, nasypeme do pánve mraženou zeleninu. Pečeme dalších 5 minut. Přilijeme chilli omáčku, stáhneme sporák a ještě asi 5 minut podusíme.
Scedíme rýži a můžeme podávat.

Dodatky a poznámky

Bezlepkové.
Hodí se k tomu vlastně jakákoliv příloha - rýže, hranolky, čínské nudle, chleba...
Někdo doporučuje přidat houby - buď čínské "jidášovo ucho" v konzervě, nebo nakládané hříbky.
Kořením nešetřete!
Komu to přijde málo pálivé, přidá víc zázvoru, mleté chilli nebo ostřejší omáčku (např. Sriracha).

PT20M 2-3 porcí
20-30 minut
70-100 Kč


Hodnocení receptu (20 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android