Bohatýrské špagety
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Recept na výbordelné špagety které nevyžadují ani nijak heroické úsilí při jejich přípravě.
Nejdřív uvaříme špagety - užitečný je řídit se tím co je na nich napsané a nijak zvlášť s tím neexperimentovat - do vody dám tak třetinu lžičky soli a trochu oleje( olej jen pokud ho mám a nechci aby se výsledek moc lepil)
Za nějakých 10 min to bude hotové a během té doby to jen občas promíchnu a jinak se můžeme věnovat omáčce.
Cibuli nakrájíme nadrobno dle osobních možností a schopností. Ze slaniny vytvoříme menší krychle, hranoly, či jiné geometrické útvary které těší naše oči. Hodíme to do hrnce (jiného než toho ve kterém vaříme špagety) - díky slanině nepotřebujeme žádný tuk a zprudka smažíme.
Když cibule zesklovatí a slanina pustí šťávu zalijeme vodou v množství přibližně půl hrnku, skleničky, kelímku od jogurtu či jiné podobné nádoby. Dále přidáme oba protlaky a kečup v rozumné míře. Po promíchání by měl výsledek vypadat jako hustá omáčka - v případě že je to hustý moc- aplikujeme ještě vodu až se bude výsledek podobat našim představám. Nyní dochutíme vším výše vypsaným kořením včetně česneku a cukru.
Promícháme povaříme a je hotovo.
Na uvařené špagety vyklopíme omáčku a obzvlášť movití mohou posypat sýrem.
Dodatky a poznámky
Recept je uváděný pro cca 4 osoby takže je vhodné do podpůrných prací jako je cedění špaget, strouhání sýra atp. vhodné zapřáhnout Hladové spolubydlící. Dobrou chuť :)
20-30 minut 60-70 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+