Kari mrkvová kaše
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Očištěnou mrkev nakrájíme na větší kusy a vložíme do hrnce, přidáme skleničku vody a dáme dusit (přikryjem hrnec pokličkou). Oloupeme jablko, nakrájíme ho na podobně velké kousky jako mrkev a přidáme do hrnce. Když obě suroviny změknou přidáme dvě lžičky kari, trochu pepře (ne více než lžičku) a špetku soli. Vše promixujeme tyčovým mixérem, případně promačkáme vidličkou k docílení konzistence dětské přesnídávky. Pokud je směs moc tekutá, přidejte lžičku mouky nebo škrobu.
Chuť můžete zjemnit smetanou nebo jogurtem
Lze jíst samostatně, nebo s rýží, bramborem, jako omáčku k masu...
30-45 minut 15-30 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+