Garfieldova bašta
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Na pánev s rozpáleným olejem prdnu mletý maso, musí se pořád míchat, protože má tendenci se rychle připalovat. Smažím tak dlouho, dokud se nevytvoří světle hnědý pevný žmolky masa. Přileju hotovou omáčku na špagety, dochutím podle chuti solí, cukrem a kečupem, přisypu bylinky a nechám probublat (do tý doby, dokud ti to nestříkne na triko). Fajnšmekři můžou přidat i žampiony. Potom odstavím z plotny a připravím si menší pekáč. Na dno pekáče naleju trochu připravené omáčky, je důležitý, aby se začalo omáčkou, těstoviny by se na dně připekly! Další vrstvou budou nevařený těstoviny (nemějte obavu, omáčka se postará o to, aby změkly). Pak znovu omáčku, dále vrstvu sýra a pak se vrsty střídají tak dlouho, dokud bude materiál a místo v pekáči. Šoupnu do trouby na cca 25 min (prostě dokud se na vrchnim sejru neudělá zlatavá kůrčička.
Dobrou chuť.
Dodatky a poznámky
Důležité!!
Poslední dvojvrstvou musí být omáčka a sýr, protože na těstoviny na vrchu by nehorázně ztvrdly!
Příklad vrstev: omáčka-těstoviny-omáčka-sýr-těstoviny-omáčka-sýr-těstoviny-omáčka-sýr.
100-150 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+