Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: sweet-spot

Noky s cibulí a rajčaty

Fotografie jídla

Suroviny

  • 1 balení (500g) hotových bramborových noků
  • 1 větší cibule
  • 1 balení (250g) cherry rajčat, nebo 3 - 4 normální rajčata, nebo menší konzerva loupaných rajčat
  • olej
  • sůl
  • koření (např. na špagety, provensálské...)
  • kečup dle chuti

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 2x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

V hrnci přivedeme k varu 2 litry osolené vody. Nasypeme do ní noky a vaříme 3 - 4 minuty (dokud všechny neplavou na hladině).
Mezitím nakrájíme cibuli na drobno, rozpálíme trochu oleje na pánvi a cibuli smažíme. Rajčata rozkrájíme na malé kostičky a přidáme na pánev. Vařič stáhneme asi na polovinu, přidáme koření dle výběru a dál ohříváme, dokud se z rajčat nestane mírně lepivá kaše. V této fázi můžeme ještě přimíchat libovolné množství kečupu nebo rajského protlaku.
Scezené noky rozdělíme na talíře, promícháme s rajčatovou směsí a můžeme podávat.

Dodatky a poznámky

Hotové jídlo můžeme korunovat posypem strouhaným sýrem, bazalkou, či jiným vhodným dochucovadlem.
Do směsi by se také mohly hodit opečené proužky žluté nebo červené papriky.
Bohatší student jistě pokrm vylepší osmahnutými kostičkami slaniny či salámu.
Bramborové noky jsou obecně velmi dobrá alternativa k ohraným těstovinám nebo kuskusu, které můžete využít s většinou omáček a receptů na těstoviny.

Chladnou hlavu pro Android