Noky s cibulí a rajčaty
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
V hrnci přivedeme k varu 2 litry osolené vody. Nasypeme do ní noky a vaříme 3 - 4 minuty (dokud všechny neplavou na hladině).
Mezitím nakrájíme cibuli na drobno, rozpálíme trochu oleje na pánvi a cibuli smažíme. Rajčata rozkrájíme na malé kostičky a přidáme na pánev. Vařič stáhneme asi na polovinu, přidáme koření dle výběru a dál ohříváme, dokud se z rajčat nestane mírně lepivá kaše. V této fázi můžeme ještě přimíchat libovolné množství kečupu nebo rajského protlaku.
Scezené noky rozdělíme na talíře, promícháme s rajčatovou směsí a můžeme podávat.
Dodatky a poznámky
Hotové jídlo můžeme korunovat posypem strouhaným sýrem, bazalkou, či jiným vhodným dochucovadlem.
Do směsi by se také mohly hodit opečené proužky žluté nebo červené papriky.
Bohatší student jistě pokrm vylepší osmahnutými kostičkami slaniny či salámu.
Bramborové noky jsou obecně velmi dobrá alternativa k ohraným těstovinám nebo kuskusu, které můžete využít s většinou omáček a receptů na těstoviny.
10-20 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+