Rychlé a výborné těstoviny
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Zatímco vaříme těstoviny nebo noky (zatímco se na ně vaří voda), oloupeme pár stroužků česneku (dle chuti) a dle možností buď prolisujeme v česnekovači nebo nakrájíme nadrobno/utřeme se solí nožem. Česnek v misce zalijeme olejem (trošku, aby obalil těstoviny) a opepříme, dle potřeby dosolíme. Česnek se trochu rozleží zatímco chystáme zbytek. Nakrájíme si rajčátka na kousky (cherry stačí napůl) a stejně tak nakrájíme i mozzarellu na kostičky. Můžeme smíchat vše dohromady, nebo až na talíři, to je na vás. Ale šťáva z rajčat se pěkně promíchá s olejem a česnekem a když směs dáme na uvařené těstoviny či noky, je to pochoutka, zvlášť pro milovníky těchto italských jídel.
Dodatky a poznámky
Je potřeba vychytat množství česneku, já obyčejně nevychytávám ani množství těstovin a i po tolika letech si vždy uvařím víc než sním, ale na později se to hodí, pěkně uleželé. TIP: když jsou těstoviny vychladlé, nebo prostě aby se mozzarella trochu uvolnila, stačí dát po promíchání na chvíli do mikrovlnky.
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+