Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Dezerty
Vložil: dufkiiicz

Jablečný štrůdl

Suroviny

  • 2 vejce
  • 1 velký bílý jogurt
  • Sůl
  • 1 Hera
  • 5 - 6 velkých jablek (minimálně)
  • 400 - 500g polohrubé mouky
  • Cukr moučka
  • Skořice

Vybavení

  • 2x Mísa
  • 2x Pekáč
  • 1x Trouba
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, přidáme změklou Heru, jogurt, 1 vejce, špetku soli a vypracujeme těsto.
Jablka oloupeme a nastrouháme, přidáme cukr a skořici.
Těsto rozdělíme na 4 části, z každé vyválíme placku, kterou naplníme jablky a zavineme do jakési nohavice.
Nohavice položíme na plech vymazaný Herou a posypaný trochou mouky, vejce rozkvedláme a štrůdly jím pomažeme. V předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut na 170 - 200° (dokud štrůdly nejsou propečené a nechytnou spravně žlutooranžovou barvu).

Dodatky a poznámky

Štrůdly můžeme pomazat vejcem, do kterého jsme přimíchali trochu rumu.
Do náplně můžeme k jablkům přidat rozinky, ořechy, mandle, med, kokos... Fantazii se meze nekladou :-)


Hodnocení receptu (17 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android