Jablečný štrůdl
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, přidáme změklou Heru, jogurt, 1 vejce, špetku soli a vypracujeme těsto.
Jablka oloupeme a nastrouháme, přidáme cukr a skořici.
Těsto rozdělíme na 4 části, z každé vyválíme placku, kterou naplníme jablky a zavineme do jakési nohavice.
Nohavice položíme na plech vymazaný Herou a posypaný trochou mouky, vejce rozkvedláme a štrůdly jím pomažeme. V předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut na 170 - 200° (dokud štrůdly nejsou propečené a nechytnou spravně žlutooranžovou barvu).
Dodatky a poznámky
Štrůdly můžeme pomazat vejcem, do kterého jsme přimíchali trochu rumu.
Do náplně můžeme k jablkům přidat rozinky, ořechy, mandle, med, kokos... Fantazii se meze nekladou :-)
|
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+