Smažené sojové kostky s rýží
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Velký hrnec naplníme asi do 2/3 vodou, přidáme špetku soli a masox a přivedeme k varu. Pak vložíme najednou rýži (jde ke dnu) a sojové kostky (plavou na hladině). Necháme vařit na střední stupeň 15 minut.
Obsah hrnce scedíme. Rýži vysypeme ze sáčků zpět do prázdného hrnce a smícháme se zeleninou z konzervy (bez nálevu).
Z kostek lehce vymačkáme vodu a obalíme je ve směsi strouhanky a koření.
Cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, nasypeme cibuli a obalené kostky a smažíme cca 5 minut (dokud strouhanka nezhnědne).
Obsah pánve přidáme do hrnce, zamícháme a můžeme podávat.
Dodatky a poznámky
Výhoda kombinace sojových kostek a rýže je, že je můžete vařit v jednom hrnci, a celkově se u tohoto receptu nezašpiní moc nádobí :)
Po osmažení je sója znatelně poživatelnější než jen vařená.
Hotové jídlo můžeme dochutit kečupem, chilli omáčkou, ajdamem atd., podle chuti a obsahu ledničky každého soudruha.
Grif na obalování: strouhanku mám v plastové krabičce s víčkem, kostky do ní jen vložím, zavřu a protřepu.
25-40 minut 80-120 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+