Piškotové tiramisu
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme vodu a do většího hrnečku dáme 2-3 lžičky instantní kávy a zalijeme vodou. Do kafe přidáme rum nebo rumové aroma. Necháme vystydnout.
Do mísy vyklopíme tvaroh, zakysané smetany, pomazánkové máslo a cukr. Cukru může dát každý jak chce. Všechno smícháme dohromady.
Do kulaté formy na dort začneme na dno pokládat piškoty. Každý piškot je třeba tak z půlky namočit do připravené kávy. Ale pouze takovým rychlým pohybem, aby piškot nebyl úplně rozmočený.
Takto na sebe střídavě vrstvíme piškoty a vrstvu krému. Postupně takto zaplníme celou formu a poslední vrstvou by měl být krém. Ten pak můžeme lehce posypat kakaem.
Necháme vychladit a ztuhnout v ledničce :-)
Dodatky a poznámky
Místo jednoho pomazánkového másla můžeme nahradit opět tvarohem.
80-120 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+