Gnocchi se špenátovo-smetanovou omáčkou
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Gnocchi neuvaříme podle návodu, ale nasypeme přiměřené množství (přiměřeně podle hladu) na pánev s rozpáleným olejem/máslem. Smažíme, obracíme do té doby než se gnocchi lehce zezlátnou, změknou a zkřupaví (ale ne do konzistence uhlíků!). Poté gnocchi zalijeme trohou mléka a necháme na ohni dokud se mléko neodpaří, toto zopakujeme tak 3x.
Na jiné pánvi uděláme cibulku do zlata a přidáme do ní mražený špenát (opět přiměřeně podle hladu). Špenát můžeme ještě podlít trochou vody aby pěkně změkl. Až se voda vypaří, klepneme do toho jedno vejce, zamícháme, a nakonec zalijeme smetanou. Osolte a opepřete si podle chuti.
Podáváme teplé a posypané sýrem.
Nechte si čvachtat
Dodatky a poznámky
Gnocchi se prodává i mražené, takže před vařením doporučuji rozmrazit.
Náklady jsou spočteny za 2 porce.
60-65 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+