Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Náročnější jídla
Vložil: cookaři

Gnocchi se špenátovo-smetanovou omáčkou

Suroviny

  • balení gnocchi (chlazené)
  • špenát (mražené kostky)
  • smetana 33% (50ml)
  • mléko (cca 70ml)
  • vejce (1ks)
  • cibule (1ks)
  • olej nebo máslo
  • tvrdý sýr (nejlépe Gouda 48%)

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Gnocchi neuvaříme podle návodu, ale nasypeme přiměřené množství (přiměřeně podle hladu) na pánev s rozpáleným olejem/máslem. Smažíme, obracíme do té doby než se gnocchi lehce zezlátnou, změknou a zkřupaví (ale ne do konzistence uhlíků!). Poté gnocchi zalijeme trohou mléka a necháme na ohni dokud se mléko neodpaří, toto zopakujeme tak 3x.

Na jiné pánvi uděláme cibulku do zlata a přidáme do ní mražený špenát (opět přiměřeně podle hladu). Špenát můžeme ještě podlít trochou vody aby pěkně změkl. Až se voda vypaří, klepneme do toho jedno vejce, zamícháme, a nakonec zalijeme smetanou. Osolte a opepřete si podle chuti.

Podáváme teplé a posypané sýrem.

Nechte si čvachtat

Dodatky a poznámky

Gnocchi se prodává i mražené, takže před vařením doporučuji rozmrazit.
Náklady jsou spočteny za 2 porce.


Hodnocení receptu (10 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android