Tatarák po studentsku
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
"Tatarák"
Jako první si na struhadle nastrouháme na hrubo salám (podle počtu - nebo podle toho kolik toho chcete na topinku). Nastrouhaný ho pak vložíme do misky / mísy. Poté si nakrájíme najemno cibuli a nastrouháme 2-3 stroužky česneku, přidáme do salámu a promícháme. Nakonec přidáme něco hořčice, opepříme a opět zamícháme. Směs odložme do lednice a přesuneme se k přípravě topinek.
Topinky
Nakrájíme si chleba na zhruba 1,5 centimetrové krajíce, zapneme sporák, vyndáme pánev. Na pánev nalijeme něco oleje - nebo necháme rozpustit sádlo. Až olej bude dostatečně rozehřátý (namočte si prst a klepněte do oleje pár kapiček vody, pokud začne prskat, je dostatečně rozehřátý pro smažení) flákneme do něj krajíce chleba. Opečeme do hněda z obou stran a vyndáme. Otřeme ubrousky od zbytečného oleje, vezmeme stroužek česneku a potřeme s ním topinky.
Pak už stačí jen vyndat "tatarák" z lednice, potřít s ním topinky a nechat si chutnat. Doporučuju s chlazeným pivečkem.
Dobrou chuť !
Dodatky a poznámky
Cena je čistě orientační a odhadová. Myslím že každý doma má trochu oleje a kus starého chleba, jednu dvě cibule a trochu česneku. Proto cenu uvádím čistě za salám který stejně nespotřebujete celý.
10-15 minut 40-60 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+