Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Fallen

Tatarák po studentsku

Suroviny

  • salám VYSOČINA v šišce
  • hořčice
  • 1-2 cibule
  • několik krajíců chleba (lépe starší)
  • olej / sádlo
  • 4-5 stroužky česneku
  • pepř

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 1x Struhadlo
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

"Tatarák"

Jako první si na struhadle nastrouháme na hrubo salám (podle počtu - nebo podle toho kolik toho chcete na topinku). Nastrouhaný ho pak vložíme do misky / mísy. Poté si nakrájíme najemno cibuli a nastrouháme 2-3 stroužky česneku, přidáme do salámu a promícháme. Nakonec přidáme něco hořčice, opepříme a opět zamícháme. Směs odložme do lednice a přesuneme se k přípravě topinek.

Topinky

Nakrájíme si chleba na zhruba 1,5 centimetrové krajíce, zapneme sporák, vyndáme pánev. Na pánev nalijeme něco oleje - nebo necháme rozpustit sádlo. Až olej bude dostatečně rozehřátý (namočte si prst a klepněte do oleje pár kapiček vody, pokud začne prskat, je dostatečně rozehřátý pro smažení) flákneme do něj krajíce chleba. Opečeme do hněda z obou stran a vyndáme. Otřeme ubrousky od zbytečného oleje, vezmeme stroužek česneku a potřeme s ním topinky.



Pak už stačí jen vyndat "tatarák" z lednice, potřít s ním topinky a nechat si chutnat. Doporučuju s chlazeným pivečkem.

Dobrou chuť !

Dodatky a poznámky

Cena je čistě orientační a odhadová. Myslím že každý doma má trochu oleje a kus starého chleba, jednu dvě cibule a trochu česneku. Proto cenu uvádím čistě za salám který stejně nespotřebujete celý.

PT10M 1-2 porcí
10-15 minut
40-60 Kč

Chladnou hlavu pro Android