Nadívané topinky
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
1) Vnitřek krajíce chleba vykrojíme - tím získáme kůrku a do ní zapadající střídu.
2) Střídu potřeme hojně! hořčicí (není třeba šetřit) a na ni nasypeme na drobno nakrájenou cibuli.
3) Rozšleháme vejce se solí.
4) Kůrku přesuneme na rozpálenou pánvičku, doprostřed nalejme vajíčko a malou chviličku necháme osmahnout, aby se spodní vrstva zacelila.
5) Přiklopíme skývu (namazanou str. k vejci) a přitlačíme tak, že zbytek vajíčka vyplní mezeru mezi vykrojeným kusem a kůrkou a ihned otočíme.
6) Obě str. chleba pak osmahneme dozlatova.
Dodatky a poznámky
Vnitřek topinky můžete obměňovat dle chuti a surovin, co jsou po ruce. Hořčici lze nahradit třeba taveným sýrem, a co nasypat k cibuli nebo místo ní už je na kuchaři ;)
6-10 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+