Kuře se smetanovou omáčkou
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Cibuli (nebo nějakou její alternativu, biologové určitě poradí) nakrájíme na drobno a dáme smažit na pánev s olejem. Mezitím si nakrájíme kuřecí na nudličky o velikosti zhruba 3x1x1 cm. Až nám začne cibule zlátnout (další stupeň "sklovatění", viz pojmy) přidáme maso a vhodným předmětem ho mícháme, aby se rovnoměrně smažilo. Osolíme, opepříme a posypeme trochou papriky (kořeníme přiměřeně, dochutit se to dá vždy). Když je maso měkké a zdá se už poživatelné, pomalu a za stálého míchání k němu začneme po částech přilévat smetanu. Vždy počkáme než smetana poněkud zhoustne a až po té přidáme další díl. Vybavenější student může pro rychlejší houstnutí přidat solamil (škrob). Až je omáčka hezky hustá, sundáme z plotny a můžeme podávat!
Dodatky a poznámky
Jako příloha je nejvhodnější rýže (hezky saje omáčku), ale dokážu si to představit se vším možným, klidně i samotné..
Místo kuřecího jdou samozřejmě použít i ostatní druhy ptactva (testována pouze krůta, za poživatelnost spolubydlícího andulky neručím).
20-25 minut 40-60 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+