Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: kristinka

Červené těstoviny, že by si po nich Pohlreich prsty lízal

Fotografie jídla

Suroviny

  • těstoviny penne (to jsou takové ty vodovodní trubky zšikma uříznuté)
  • máslíčko (v tom modrém obalu, ne na chleba)
  • smetanu na vaření (ta má pro změnu žlutý kelímek)
  • rajčatový protlak (v konzervě nebo ten v kartonu)
  • rajčátka
  • žlutá paprika
  • bazalka
  • cibulka
  • sůl
  • pepř
  • a abych nezapomněla, tak tavený sýr apetito
  • hladká mouka

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Velmi jednoduché.
Efektní.
Překvapující.
Vysoce konkurenční.
Tož záleží samozřejmě na tom, jestli vaříš jen pro sebe, nebo i pro tvého hladového spolubydlícího. Pokud se omezíš pouze na jednu porci, připrav se na zvědavé spolubydlovy otázky, např. "Co to bude?" (myslí tím samozřejmě: "Dáš mi taky?"). Dejme tomu, že budeš velkorysý a budeš myslet i na něj- vaříš tedy pro dva, ale neříkej mu to.
Odsyp si do misky těstoviny pro tebe a pro spolubydlu a toto množství dej vařit do vroucí osolené vody asi na 12 minut. Tímto okamžikem se ti spouští neviditelné odpočítávadlo, které tiká v tvojí hlavě, zatímco si jdeš připravit omáčku.
Nejdřív si ale nakrájej rajčátka a papriku na menší kousky. Pak přichází na řadu omáčka. Dej do hrnce kousek másla, nakrájej cibulku na jemno a osmaž do zlatava, jak sa říká (zapni sporák). Až to bude, přidej rajský protlak a smetanu v poměru jedna ku jedné. Míchej. Koukej se, jak se bílá smetana promíchává s rudým protlakem, jak se rozpouští a mísí v tu správnou barvu. Nádhera. Přidej špetku soli, pepře a bazalky. Fenomenální fantazie chutí! (malá vložka- pro labužníky hustších omáček doporučuji přidat lžíci hladké mouky, ale pan Pohlreich by měl jistě námitek, proto poznamenávám jen pod čarou). Nyní přichází na řadu sýr. Rozbal ho a vhoď do omáčky! Rozpusí se a výsledná chuť omáčky tě mile překvapí! Vsyp do omáčky také všechnu zeleninku a přiklop pokličkou, popř. talířem, aby se trošku povařila. Á, koukni se, co dělají těstoviny. Uplynulo 12 minut? Jsou o něco větší? Dají se lehce stisknout mezi zuby? Pálí? Pokud si na všechny otázky odpověděl/a ano, je ten správný čas těstovinky přecedit a dát na talíř. Teď přijde fígl. Rozbal další sýr a dej ho na těstoviny a uvidíš, jak bude ladně stékat po trubičkách. Vrať se okamžitě k hrnci s omáčkou. Ochutnej ji. Přidej, co uznáš za vhodné. (já jsem říkala, že po zahuštění s moukou to bude lepší- můžeš ji přidat klidně až teď). Nikdy jsem ji nesladila, protože smetana je dost cukrová.
Finále: Přelej opatrně omáčku přes těstoviny. Myslím, že už to dlouho nevydržíš a začneš jíst dřív, než jídlo vychladne. Dobró chuť od Olomóca!

PT20M 1-2 porcí
20-30 minut
30-50 Kč


Hodnocení receptu (28 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android