Rýžena Sladko
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Máš chuť na něco sladkého a zároveň výživného, něco, co zasytí a bude chutnat? Chop se vařečky a ukuchti si recept nazvaný Rýžena Sladko. Výsledné jídlo se chuťově nápadně podobá rýžovému nákypu- Rýžena Sladko se ale nepeče a tudíž ji připravíš v cuku letu.
Takže. Do hrnce nalij mléko, přidej rýži, trošku osol a přidej med a půlku přesnídávky. Připrav se na to, že aby ses vyhnul rychlému připálení, budeš muset vydržet neustále asi 12 minut míchat, pokud máš na privátě taky tak rychlý sporák, jako my. Míchej, míchej. A všímej si, jak mléko postupně mizí a rýže nabývá. Pokud by se ti ale zdálo, že mléka je víc než málo a rýže se spíš smaží, než vaří v mléce,okamžitě jej dolej. Rýže je uvařená, když má lepivou konzistenci a nebude plavat v mléce. Vypni sporák, vyškrab na talíř, (dej si odmočit připálený hrnec), polij zbytkem přesnídávky (můžeš navrch přidat i nějaké nakrájené ovoce), posyp kakjíčkem a máš oběd či véču.
Dobrou chuť!
20-50 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+