Polévka pro chudé
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Do hrnce vložíme sáček mražené zeleniny (vyberem dle chuti), zalijeme vodou, podle chuti osolíme, dáme 1 - 2 kuličky celého pepře a 1 - 2 kuličky nového koření (není nutné nové koření ani pepř). Vaříme asi 15 minut, až zelenina změkne a trochu se vyvaří. Mezitím si uděláme noky. Do misky dáme vajíčko, kávovou lžičku margarínu, trochu soli a přidáváme hrubou mouku nebo krupici (klidně obojí) do té doby, než se směs nebude lepit. Ze vzniklého těstíčka uděláme noky a dáme je uvařit do hrnce se zeleninou. Necháme převřít a až noky vyplavou, jsou uvařené.
Dodatky a poznámky
Noky děláme buď tak, že z těstíčka ručně utrháváme malé kousky a hážeme do hrnce nebo těstíčko přepasírujeme přes cedník na halušky (má velké díry). Ručně je to rychlejší a zábavnější :)
30-40 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+